Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Sven Hassel

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Sven Hassel la data de Lun Iul 25, 2011 10:00 am

Piya

avatar
Admin
Admin
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Biografie Sven Hassel
Sven Hassel s-a nascut pe data de 19 aprilie 1917, la Fredensborg, în Danemarca, într-o familie de oameni simpli, muncitori.
La varsta de 14 ani s-a inrolat in marina comerciala ca baiat de cabina.
In 1937 Hassel s-a mutat in Germania pentru a se inrola ca voluntar in armata. Într-un interviu în 1990,el a spus , "Germania s-a întâmplat să fie mai aproape decât Anglia, m-am dus la un birou de recrutare Wehrmacht-ului pentru a ma înscrie, dar nu a fost la fel de uşor cum am crezut. Numai cetăţenii germani puteau sa se inroleze. După şase luni de încearcare, al şaptelea regiment de cavalerie, m-a acceptat în cele din urmă, cu condiţia de a deveni cetatean german."

Un an mai târziu, el a încercat să scape. "... Am fost pur şi simplu epuizat. Nu m-am întors la unitatea mea, după o scurta plecare.Au numit-o dezertare. Am fost transferat la Sonderabteilung, o unitate penală condus de criminali şi disidenţi."

El a servit Regimentul 2 de Cavalerie şi mai târziu regimentele 11 şi 27 Panzer (a 6-a Panzer Division). Sven a luptat pe toate fronturile, cu excepţia Africii de Nord şi a fost rănit de mai multe ori. In cele din urma el a ajuns la gradul de locotenent şi a primit o clasa Crucea de Fier 1 si 2. El s-a predat trupelor sovietice de la Berlin în 1945 şi-a petrecut anii următori în diverse lagăre de prizonieri. El a început să scrie prima sa carte, Legiunea Blestematilor.

Sven a fost eliberat în 1949,iar in 1951 s-a casatorit cu Dorthe Jensen. El a plecat sa lucreze intr-o fabrica de masini, dar sotia lui l-a incurajat sa continue sa scrie despre experientele sale din razboi. Prima lui carte "Legiunea blestematilor" a fost publicata in 1953. În 1957 Sven Hassel suferit un atac de o boală, luata în timpul războiului şi a fost paralizat timp de doi ani. După recuperare, el a început să scrie mai multe cărţi. În 1964 s-a mutat la Barcelona, unde inca mai traieste. În total, el a publicat paisprezece romane, care au fost traduse în optsprezece limbi . În 1987, a fost facut un film "The Misfit Brigade" dupa cartea sa "Blindatele mortii" (Wheels of Terror).

Vezi profilul utilizatorului http://hindiforever.tk

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum