Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Stephenie Meyer

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Stephenie Meyer la data de Lun Iul 25, 2011 10:01 am

Piya

avatar
Admin
Admin

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Are doar 36 de ani, nişte ochi frumoşi ca de căprioară şi o atitudine de învingătoare. Stephenie Meyer este una dintre cele mai talentate şi de succes scriitoare americane. Unii critici consideră chiar că Stephenie a întrecut-o deja pe mult mai cunoscuta J.K. Rowling, „mama” lui Harry Potter. De altfel, datorită cărţilor sale, a primit în 2008 titlul de „Autorul Anului”. Cărţile sale au devenit best-seller în SUA, dar şi în foarte multe state europene. Mai mult, unele dintre ele au fost sau vor fi ecranizate. De altfel, primul film turnat după romanul „Twiligt” (Amurg), a devenit un mare succes de casă, obţinând 30 de milioane de dolari doar în prima zi de lansare!De religie… mormonă
S-ar putea spune că tânăra a fost binecuvântată încă de la naştere. Aşa au considerat şi părinţii săi, care au primit-o „cadou de Crăciun”, în 1973. Talentata autoare a venit pe lume chiar la 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului. Stephenie s-a născut în Hartford, Connecticut, ca fiică a lui Stephen şi Candy Morgan. A crescut în Phoenix, Arizona, fiind înconjurată de cinci fraţi şi surori. A avut o copilărie frumoasă şi liniştită. Pe soţul său, Christian, l-a cunoscut încă din copilărie. Cei doi s-au căsătorit în 1994, pe când scriitoarea avea doar 21 de ani. Soţii Meyer sunt de religie mormonă şi au împreună trei băieţi: Gabe, Seth şi Eli.

„Twilight”, de la vis la realitate
Într-unul din numeroasele sale interviuri, Meyer declara că ideea pentru „Amurg” i-a venit în iunie 2003. „Toată această nebunie a început de fapt cu un vis. Visam o fată tânără, de care era îndrăgostit un vampir”, spunea Stephenie. „Ceva, nu ştiu nici acum ce, m-a făcut să mă apuc să scriu ce visasem, deşi nu o mai făcusem vreodată până atunci. Şi totuşi, nu mă puteam opri. Totul curgea de la sine”, mai afirmă scriitoarea. Repede, repede, ca într-un vârtej, visul a fost pus pe hârtie şi s-a transformat într-un roman.

Opere - Romane
Amurg (Twiligt), Luna nouă (New moon), Eclipsa (Eclipse), Zori de zi (Breaking Dawn), Gazda (The Host), Noua si scurta viată a lui Bree Tanner (The Short Second Life of Bree Tanner)

Vezi profilul utilizatorului http://hindiforever.tk

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum