Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Paulo Coelho

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Paulo Coelho la data de Lun Iul 25, 2011 10:05 am

Piya

avatar
Admin
Admin
Scriitorul brazilian PAULO COELHO s-a născut la Rio de Janeiro în 1947. Înainte de a se dedica în totalitate literaturii, a lucrat ca actor şi director de teatru, jurnalist şi textier.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Coelho a scris texte pentru cântecele unora dintre cei mai importanţi artişti ai muzicii braziliene, printre care Elis Regina şi Rita Lee. Dar cea mai mare popularitate a avut-o alături de Raul Seixas. Au compus împreună cântece de succes, cum ar fi Eu nasci há dez mil anos atrás ( „M-am născut acum zece mii de ani”), Gita şi Al Capone, printre alte 60 de cântece.

Fascinaţia lui pentru lumea spirituală datează din perioada în care, fiind hippy, a călătorit mult prin lume şi a fost interesat de societăţi secrete, religii orientale ş.a.

În 1982, Coelho a publicat prima sa carte, Arquivos do Inferno („Arhivele Infernului”), care nu a avut însă nici un impact. În 1985, a contribuit la realizarea volumului O Manual Prático do Vampirismo, pe care ulterior a dorit să-l retragă de pe piaţă, considerându-l de proastă calitate. În 1986, PAULO COELHO a fost în pelerinaj la Santiago de Compostella, iar această experienţă avea să fie punctul de pornire al cărţii Jurnalul unui Mag.

Anul următor, COELHO a publicat Alchimistul. Vânzările slabe pe care le avea la început l-au descurajat pe editor, dar acest roman a devenit una dintre cele mai bine vândute cărţi braziliene din toate timpurile.

Alte titluri includ Brida (1990), As Valkírias („Valkiriile”, 1992), La râul Piedra am şezut şi am plâns (1994), Maktub (1994) – un volum în care sunt puse laolaltă articolele publicate în ziarul brazilian Folha de São Paulo, apoi Frases (1995) – o antologie de texte, Al cincilea munte (1996), Manualul războinicului luminii (1997), Veronika se hotărăşte să moară (1998), Diavolul şi domnişoara Prym (2000), Histórias para pais, filhos e netos („Poveşti pentru părinţi, copii şi nepoţi”) – un volum de poveşti tradiţionale –, Unsprezece minute (2003), Zahir (2005), Vrăjitoarea din Portobello (2006) şi o compilaţie de texte reunite sub titlul Ca râul care curge (2006), publicate până acum doar în câteva ţări.

Vezi profilul utilizatorului http://hindiforever.tk

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum